Raadhuisplein 57a |
WC Crimpenhof |
2922 AH Krimpen aan Den IJssel |
0180-511755 |
info@block.visgilde.nl |
Naast het feit dat Omega-3 nodig is voor de menselijke ontwikkeling voor en na de geboorte, zo zijn deze vetzuren waarschijnlijk tevens van belang voor ouderen. Veel vermindering van gezondheid onder oudere mensen vindt plaats in weefsel waar Omega-3 actief is, zoals ogen, bloedvaten, huid en het immuunsysteem. Wetende dat meervoudig onverzadigde vetzuren een belangrijk onderdeel van veel weefsel is kunnen we aannemen dat we ons geheel leven deze vetzuren nodig hebben. De beste leverancier hiervan is vis.
Er zijn daarnaast aanwijzingen dat het regelmatig eten van vis het risico op het ontstaan van dementie verkleint. Ongeveer 5 procent van de mensen van 65 jaar en ouder lijdt aan dementie, men verwacht dat hun aantal de komende jaren toeneemt door de 'vergrijzing' van de bevolking. De meest voorkomende vormen van dementie zijn de ziekte van Alzheimer en de vasculaire dementie, die ontstaat na een beroerte. Maar tot dusver is dementie nog niet te behandelen met geneesmiddelen. Uit een Rotterdams onderzoek blijkt dat, wie elke week ongeveer één keer vis at, een flink lager risico (60%) had. Voor de ziekte van Alzheimer was het risico zelfs met 70% verlaagd.